تحولات امیدوار کننده در عرصه تولید واکسن، در دل مردم نوعی حس خوشبینی نسبت به پایان همه گیری ویروس کرونا را برانگیخته اند.
البته مدت ها باید صبر کرد تا واکسن های جدید به راحتی در دسترس همه مردم دنیا قرار بگیرند اما تحلیلگران وجود آینده ای روشن در مسیر کشف و تزریق همگانی واکسن کرونا زودتر از موعد پیش بینی شده را امید بخش می دانند.
در صورت مشاهده واکنش مثبت در بازار نسبت به اخبار تزریق واکسن در جهان، برخی صنایع نسبت به بقیه سود بیشتری را از این شرایط می برند.
مدرنا، یک شرکت فعال در زمینه بیوتکنولوژی مدرن، مستقر در ماساچوست آمریکا، اخیرا اعلام کرده که واکسن کرونای تولیدی آن تقریبا ۹۵% در جلوگیری از ابتلا به کووید-۱۹ موثر است. این خبر یک هفته پس از آن منتشر شد که شرکت «Pfizer» مستقر در ایالات متحده آمریکا و شرکت «BioNTech» آلمان به نتایج مثبت مشابهی در جریان آزمایشات بر روی واکسن کرونا خود دست یافتند.
در قالب یک یادداشت تحقیقاتی پس از انتشار خبر کشف واکسن کرونا توسط شرکت مدرنا، بانک سرمایه گذاری «لیبروم» (Liberum)، واقع در انگلیس، اعلام کرد که به زودی دیگر مجبور نیستیم در زندگی به سازگاری با این ویروس و خطرات ناشی از ابتلا به آن بیندیشیم.
برندگان احتمالی
صنعت حمل و نقل هوایی بیشترین صدمه را از شیوع ویروس کرونا دیده است و البته ظاهرا بیشترین بهره را نیز از اخبار مثبت تولید واکسن می برد. ۱۶ نوامبر، در پی انتشار خبر تولید واکسن توسط مدرنا، ارزش سهام شرکت هواپیمایی یونایتد ۸.۶ درصد افزایش یافت. این رقم برای هر یک از شرکت های امریکن ایرلاین و دلتا تقریبا ۶ درصد بود.
چندی پیش شاهد رشد ۴۰ درصدی ارزش سهام شرکت مادر «بریتیش ایرویز»، یعنی «گروه خطوط هوایی بین المللی» بودیم و حالا نیز با انتشار این خبر جدید ارزش سهام این شرکت بار دیگر ۱۲.۲ درصد افزایش یافت.
به باور تحلیلگران اخبار تغییر و تحولات در روند تولید واکسن در دل فعالان این صنعت نور امید را می افکند و سرمایه گذارارن امیدوارند که رونق بازار سفر باعث بازگشت سرمایه و رونق به این بازار پر سود شود. در این میان، برندان سوبی، تحلیلگر مستقل صنعت حمل و نقل هوایی می گوید که با این وجود هنوز چالش هایی پیش روی خطوط هوایی است.
وی در مصاحبه با وبسایت خبری تحلیلی سی ان بی سی خاطرنشان کرد که چشم انداز بلند مدت برای سفر های هوایی تجاری هنوز در هاله ای از ابهام قرار دارد. برخی برآورد ها حاکی از کاهش دائمی ۵ تا ۲۰ درصدی تقاضا برای این نوع سفر ها هستند، زیرا شرکت ها دیگر مثل گذشته سفر های هوایی تجاری را ضروری نمی دانند.
صنعت دیگری که در این میان منافع زیادی نصیبش می شود، املاک و مستغلات است. شیوع ویروس کرونا و در پی آن تمایل همه مردم جهان به دورکاری تاثیر زیادی بر روی وضعیت این صنعت گذاشته اما ایده تولید یک واکسن مفید و کارآمد احتمال احیاء انگیزه در افراد برای بازگشت به دفتر کار را بالا برده است.
جیم کرامر به عنوان یک مدیر مالی مجرب و موفق با ردیابی بازار به این باور رسیده که از زمان انتشار خبر تولید اولین واکسن موثر و معتبر برای کرونا بازار تا شش نوامبر ۹ درصد و از آن تاریخ تا الان بیش از ۱۳ درصد رشد داشته است.
ارزش سهام «امپایر استیت ریلتی تراست» به عنوان یک تراست سرمایه گذار بر روی دفاتر و املاک خرده فروشی ها در منهتن و فعال در حوزه املاک و مستغلات در پی انتشار اخباری مبنی بر تولید واکسن کرونا توسط فایزر بیش از ۳۷ درصد افزایش یافت. ارزش سهام «اس ال گرین» نیز به عنوان یکی از بزرگ ترین مالکان تجاری در نیویورک نزدیک به ۳۷ درصد جهش پیدا کرد.
از طرف دیگر، ارزش سهام بزرگ ترین مالکان دفاتر اداری در انگلستان، شرکت «لند سکیوریتیز» و گروه «برتیش لند» نیز به حالت اول و پیش از کرونا خود بازگشت و باعث شد تا در بازاری بزرگ تر از قبل، سرآمد دیگران باشند.
به گفته لی فونگ، مدیر تحقیقات آسیا و اقیانوسیه در شرکت خدمات املاک و مستغلات تجاری «جونز لنگ لاساله»، یک واکسن بالقوه ایستاده در برابر ابهام در وضعیت اقتصادی و بازار های املاک و مستغلات، امید را در دل فعالان این صنعت به وجود آورده است.
فونگ در مصاحبه ای ایمیلی گفت که با توجه به واکنش های اولیه بازار املاک و مستغلات به این کشف امید بخش، سرمایه گذاران انتظار دارند که بازار خرده فروشی املاک و مستغلات در اروپا و ایالات متحده آمریکا بیشترین سود را از تولید واکسن ببرند. در جایگاه بعدی سودآوری، صنایع اداری و هتلداری قرار دارند.
به اعتقاد وی، بازگشت تدریجی به زندگی عادی بار دیگر انگیزه پیشبرد برنامه های متوقف شده را در سیاستگذاران، اعم از ساکنان یا سرمایه گذاران بالا می برد. در نتیجه از فعالیت در زمینه املاک و مستغلات پشتیبانی خواهد شد.