گزارش

تسلا و اپل بزرگ ترین بازندگان بازی افزایش تعرفه ترامپ

تسلا و اپل بیشترین ضربه را از افزایش تعرفه‌ها توسط ترامپ خورده اند.

به نظر می‌رسد که بزرگ ترین شرکت‌ها و ثروتمند ترین مردان جهان نیز مانند بقیه در برای شوک‌های تعرفه‌ای رئیس جمهور جدید آمریکا آسیب پذیر هستند. این موضوع زمانی مشخص شد که مالیات‌های برنامه ریزی شده از سوی ترامپ بازار‌های جهانی را به وحشت انداخت و البته باعث شد که ارزش سهام اپل و تسلا در مقایسه با دیگر غول‌های فناوری آمریکا بیشترین افت را تجربه کند.

در حالی که پس از موافقت ترامپ با توقف روند افزایش تعرفه‌ها در قبال متحدانش در آمریکای شمالی، بازار‌ها نفس راحتی کشیدند، سهام تسلا با وجود رشد زیاد ارزش سهام دیگر شرکت‌های خودروساز در جهان، ثابت ماند.

در ادامه سهام تسلا روز دوشنبه ۵ درصد سقوط کرد که بیشترین افت در میان بزرگ ترین شرکت‌های ایالات متحده آمریکا از نظر ارزش به شمار می‌رود. مانند هر خودروساز دیگری در سرتاسر جهان، تسلا نیز به دلیل وجود یک زنجیره تامین عمیقا در هم تنیده، از تعرفه ۲۵ درصدی پیشنهادی ترامپ بر علیه کانادا و مکزیک به شدت آسیب خواهد دید. مثلا یک موتور، گیربکس یا یک قطعه یدکی دیگر ممکن است قبل از استفاده در روند مونتاژ خودرو هفت یا هشت بار از مرز دو کشور عبور کند.

به گفته «وایباو تانجا»، مدیر مالی شرکت تسلا، این کمپانی سازنده خودرو‌های الکتریکی همیشه سعی کرده تا با بومی سازی زنجیره تامین خود در بازار‌هایی مانند ایالات متحده، مکزیک و چین، از احتمال ورود صدمات به درآمد و تولیدات خود بکاهد. با این حال، تسلا همچنان جهت تامین قطعات یدکی خود به سرتاسر جهان وابسته است. بنابراین، اعمال تعرفه و هر نوع اقدام متقابل کشور‌ها در آینده بر روی کسب و کار و سودآوری تسلا تاثیر خواهد گذاشت.

البته این امر مانع از آن نشد که ایلان ماسک، مدیر عامل تسلا، از جایگاه خود به عنوان بزرگ ترین اسپانسر مالی دونالد ترامپ عقب نشینی کند. با این وجود، ایلان ماسک در ماه مه و هم زمان با اعمال مالیات وارداتی ۱۰۰ درصدی بر تمام خودرو‌های الکتریکی چینی، آشکارا گفت که هرگز طرفدار اعمال تعرفه‌های جدید نیست.

مدیر عامل تسلا به شدت معتقد است که کلا چیز‌هایی که مانع از آزادی مبادلات شده یا جلوی سودآوری کامل را می‌گیرند، خوب نخواهند بود.

ارزش سهام اپل روز دوشنبه ۳ درصد کاهش یافت اما تحلیلگران «Bank of America» می‌گویند که طبق برآورد‌ها تعرفه ۱۰ درصدی ترامپ بر روی همه کالا‌های چینی، کمترین تاثیر را بر روی سود شرکت خواهد گذاشت. به این ترتیب، در سناریویی که بر مبنای آن اپل دست به بالا بردن قیمت‌ها در آمریکا نزند، همگی شاهد تاثیر منفی ناچیز ۰.۰۵ دلاری بر روی درآمد کمپانی خواهیم بود.

در نهایت، مدیران شرکت امور مالی «Bank of America» تخمین می‌زنند که ۸۰ درصد از محصولات اپل فروخته شده در آمریکا را می‌توان از جایی خارج از چین تهیه کرد. به باور تحلیلگران، امکان تولید اکثر مدل‌های آیفون در هند وجود دارد. شرکای اپل می‌توانند بر حجم تولیدات خود در جنوب آسیا افزوده و در صورت حفظ یا تشدید تعرفه‌ها  بر چین آن‌ها را به آمریکا ارسال کنند.

 

www.finance.yahoo.com

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا