مرکز نوآوری آو در سال ۱۳۹۶ به عنوان بازوی هلدینگ dnaunion راه اندازی شد و مسئولیت آن توسعه تکنولوژیهای مورد نیاز شرکتهای گروه بود. با توجه فعالیت شرکتهای گروه در حوزه تبلیغات و مارکتینگ و تحقیقات بازار، مرکز نوآوری آو به سمت adtech و martech حرکت کرد و این دو به عنوان دو واژه تخصصی در کنار مرکز نوآوری آو، میتوان گفت اولین مرکز شتابدهنده تخصصی در این حوزه را در ایران شکل دادهاند.
هدف آو راه اندازی و یا کمک به راه اندازی و استفاده فناوری در گروه بوده و استارتاپهای تخصصی و یا محصولاتی که بتوان در شرکتهای گروه و برای رفع مشکلات مشتری های گروه استفاده شوند. چندین محصول در مرکز نوآوری آو شروع به تولید شد، چندین تیم به مرکز نوآوری آو آمده تا در قالب استارتاپ روی آنها سرمایه گذاری انجام شود.
در نهایت هم خروجی باید به عنوان شرکت ادامه پیدا کرده، یا تعطیل میشد و یا به عنوان یک محصول به یکی از شرکتهای گروه واگذار می شد. امروز؛ داستان کابینت یکی از محصولاتی را خواهیم گفت که بعد از ۲ سال برنامه ریزی، رشد و توسعه در پایان سال گذشته، به شرکت تحقیقات بازار امروز emrc منتقل شد و یکی از پروندههای بسته شده در مرکز نوآوری آو است.
موفقیت و خروجی استارتاپ ها و یا محصولاتی که از هر شتاب دهنده ای در دنیا خارج شده به سرمایه گذاری بعدی و تیمی که آن مسیر را ادامه می دهد ارتباط دارد ولی در خروجی یک شتاب دهنده مهمترین نکته این است که آن تیم به درآمد رسیده باشد و مدل درآمدی خود را پیدا کرده باشد.
ایده اولیه بر اساس نیاز بازار و گپی که در بازار در مورد رفتار خرید مصرف کننده (consumer) بصورت یک تحقیق طولانی با نام HHP یعنی
Household panel (در کنار پروژه های سفارشی) وجود داشت شکل گرفت و در جهت تکمیل بسکت محصولات شرکت emrc با توافق با ۳ مشتری شروع شد و در نهایت به خاطر زمان طولانی لانچ محصول، از پروژه کنار گذاشته شد.
اینجا بود که تقریبا ایده بیشتر به سمت مرکز نوآوری آو آمد. قرار شد تیمی به عنوان one team شکل گیرد که نیروها از ۳ شرکت ( شامل متخصص در حوزه Product development و تیم متخصص تحقیقات بازار یا پژوهشگر و تیم توسعه دهنده و برنامه نویسی و آشنا با فضا یا کانسرن های تحقیقات بازار در کنار هم جمع شدند) در آن جمع شده و فارغ از اینکه این افراد از کجا حقوق دریافت میکنند زیر نظر مدیر محصولی که روی پروداکت کار میکرد توسعه محصول رو به عهده داشته باشند؛ خیلی سریع در مدت زمان کمی نسخه جدید از اپلیکیشن به بازار آمده و کاربردهای آن اپلیکیشن که به صورت اختصاصی انتخاب شده بودن با دامنه گسترده تری از ۱۰۰ نفر به حدود ۷۰۰ نفر رسیدن.
جدا از محصول اصلی که به HHP شناخته میشد، در کنار اپلیکیشن کابینت و برای اینکه تولید گزارشهای HHP کار خیلی سختی بود، تصمیم بر این شد که با خروجی گزارشهای طراحی شده در Power BI اقدام به تولید گزارش های سادهای به نام فوری فوتی بشه که با خروجی گزارش ها در قالب MVP بتوان در اختیار مشتریها قرار داد. این گزارش ها که خیلی ساده و از روی داده های خام و نه با تحلیل های عمیق و تعمیم یافته نشده، با قیمت ۱ میلیون تومان در اختیار مشتری های گروه قرار گرفت تا مشتری ها خیلی سریع تر بتوان با مدل کاری این اپلیکیشن و داده های که در اختیارشان قرار می گیرد آشنا شوند.
گزارش های «فوری فوتی» که به عنوان یک MVP ساده طراحی شده بود، در واقع بیشتر از یک فایل PDF با حدودا ۱۰ تا ۱۵ صفحه گزارش نبود.
بعد از جمع آوری بازخوردهای این ۳۰ مشتری و تکمیل power BI و زیرساخت های تحلیل داده، اپلیکیشن کابینت با تمام زیرساخت های ایجاد شده آن؛ از مرکز نوآوری آو فارغ التحصیل شد و در اسفند ماه ۱۴۰۲ به شرکت مادر خودش emrc برگشت یا در قالب برند تجاری X*act (که به گزارش هایی با تحلیل های عمیق تر و تعمیم یافته و با خروجی های استاندارد بین المللی یک پژوهش Household panel است) در اختیار مشتریهای این شرکت قرار گیرد و اپلیکیشن کابینت به عنوان جمع آوری داده کماکان با نام قبلی خودش Cabinet فعالیت می کند و در آینده نزدیک در کافه بازار نیز قرار خواهد گرفت.