مصاحبه

مارکتینگ ۱۴۰۴: وقتی تبلیغات دیگر کافی نیست، برندها چگونه دوام می‌آورند؟

با توجه به شرایط اقتصادی، مارکتینگ در ایران مسیر متفاوتی را در سال ۱۴۰۴ طی خواهد کرد. برندها دیگر نمی‌توانند صرفاً با تبلیغات، تقاضا در بازار را افزایش دهند و تمرکز اصلی بر تولید، توزیع و فروش مستقیم خواهد بود. در این گفتگو، مهدی هاتفی، مدیرعامل آژانس خانه مدیا، به روندها و چالش‌های پیش روی مارکتینگ در سال ۱۴۰۴ می‌پردازد.

آینده مارکتینگ ایران در سال ۱۴۰۴

باتوجه به شرایط اقتصادی موجود، فضای مارکتینگ یک دوره خاص را تجربه خواهد کرد. تبلیغات به‌تنهایی نمی‌تواند تقاضای بازار را افزایش دهد و همین امر چالش تولید و توزیع را برای برندها به همراه خواهد داشت. مسیر مارکتینگ برای رسیدن یک محصول از تولیدکننده به مخاطب کوتاه‌تر خواهد شد و مخاطب حوصله پیام‌های پیچیده تبلیغاتی را نخواهد داشت. برندها به تبلیغاتی نیاز دارند که مستقیماً به فروش منجر شود تا تولید خود را افزایش دهند و از این طریق، مزیت رقابتی کسب کنند.

روندهای مهم در تبلیغات ۱۴۰۴

تبلیغات فروشگاهی، به‌ویژه در صنعت FMCG، سهم بیشتری خواهد داشت. رودشوها برای برندهای خودرویی افزایش خواهند یافت و مناطق فروش، به یکی از اصلی‌ترین مراکز تبلیغاتی تبدیل می‌شوند. بودجه مارکتینگ در سال آینده بیشتر به مراکزی تعلق خواهد گرفت که مستقیماً به فروش مرتبط هستند. برندها برای ارتباط مؤثرتر با مشتریان، باشگاه‌های مشتریان راه‌اندازی خواهند کرد. تبلیغات در رسانه‌های اجتماعی رشد نسبی خواهد داشت، اما نه با سرعت سال‌های گذشته.

چشم‌انداز تبلیغات تلویزیونی و محیطی

تبلیغات تلویزیونی به دلیل محتوای تکراری و عدم نوآوری، با افول مواجه خواهد شد، مگر اینکه روش‌های کسب‌وکار متفاوتی به برندها ارائه شود که احتمالاً مورد استقبال قرار نخواهد گرفت. تبلیغات محیطی نیز نیاز به سامان‌دهی دارد. سیاست‌گذاری‌های شهری، به‌ویژه از سوی شهرداری‌ها، باعث کاهش بازخورد این نوع تبلیغات شده است. بااین‌حال، رسانه‌هایی مانند اتوبوس و مترو به دلیل هزینه کمتر و امکان اجرای طرح‌های خلاقانه، همچنان می‌توانند در بودجه تبلیغاتی برندها جایگاه داشته باشند.

بزرگ‌ترین چالش‌های مارکتینگ در ۱۴۰۴

برندها درگیر مسائل تولید، توزیع و سهم‌گیری در نقطه فروش خواهند بود و ممکن است اهمیت فرآیند طبیعی برندینگ را فراموش کنند. بسیاری از برندها، به‌ویژه در حوزه FMCG، ممکن است محصولات جدیدی را با برندهای غیرشناخته‌شده وارد بازار کنند تا رقابت فروش را از آنِ خود کنند. اما تمرکز بیش‌ازحد بر تولید و فروش، بدون جایگاه‌یابی مناسب، باعث خواهد شد که این محصولات عمر کوتاهی در بازار داشته باشند و نتوانند در ذهن مخاطب ماندگار شوند.

راهکارهای عبور از چالش‌ها

برندها باید برای تبلیغات محصولات جدید خود، نه‌فقط در زمان ورود به بازار، بلکه به‌صورت مستمر برنامه‌ریزی کنند. تمرکز بر مزیت‌های منطقی محصول، مانند قیمت بهتر و توزیع مناسب، بسیار مؤثرتر از ایجاد فضای احساسی برای خرید خواهد بود. تبلیغات باید بر پایه واقعیت‌های بازار باشد، نه صرفاً بر اساس ذائقه مشتریان. اگر مخاطب تجربه خوبی از خرید یک محصول داشته باشد، احتمالاً آن را تکرار خواهد کرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا