آموزش

هزاره‌ای‌ها، بیبی‌بومرها و بقیه…

نسل گم‌شده
این نسل به افرادی گفته می‌شود که در دوران جنگ جهانی اول به بلوغ رسیده بودند. سال تولد آن‌ها از سال ۱۸۹۰ شروع و در سال ۱۹۱۵ پایان می‌یافت، البته سال دیگری هم برای این نسل ذکر شده است: ۱۹۰۰-۱۸۸۰. این نسل را در اروپا با نام «نسل ۱۹۱۴» یعنی سال شروع جنگ جهانی اول می‌شناسند و در فرانسه به «نسلِ در آتش» شهرت دارند.

بزرگ ترین نسل: زاده‌ی سال‌های ۱۹۱۰ تا ۱۹۲۴
بزرگ‌ترین نسل در دوران رکود بزرگ رشد کردند و احتمالا برخی از آن‌ها هم در جنگ جهانی دوم شرکت داشتند. آن‌ها والدین بیبی‌بومرها هستند.
تام بروکاو، خبرنگار مشهور، برای اولین بار از این نام برای این نسل استفاده کرد. او بر این باور بود که این نسل برای آن‌چه درست بود جنگید و نه دلایل خودخواهانه و بی‌ارزش. آن‌ها فداکار بودند و برای نجات مردم از دست افرادی مثل هیتلر و موسلینی در کشورهای دیگر می‌جنگیدند. آن‌ها نسلی هستند که دنیا را بدون هواپیما، رادیو و تلویزیون به خاطر می‌آورند.

نسل خاموش
سال تولد افراد این نسل را بین سال‌های ۱۹۲۵ و ۱۹۴۵ می‌دانند. آن‌ها در سال‌های رکود بزرگ به دنیا آمده‌اند و والدین‌شان را کمابیش همان افراد بزرگ‌ترین نسل تشکیل می‌دهند. آن‌ها نسل سیناترا، بر باد رفته و میکی‌ماوس هستند. مادران هنوز تمام وقت در خانه از فرزندان‌شان مراقبت می‌کردند و دنیا هنوز پیچیدگی‌های امروز را نداشت.
آن‌ها کودکی سختی را پشت سر گذاشتند. نسل خاموش انسان‌های وظیفه‌شناسی‌اند و فداکاری یکی از صفت‌های بارزشان است. آن‌ها عمدتا صرفه‌جو هستند و در مقایسه با نسل‌های دیگر، بیش‌تر رسمی‌اند.

بیبی‌بومرها یا نسل انفجار
سال تولد این نسل بین سال‌های ۱۹۴۶ و ۱۹۶۴ تخمین زده می‌شود.
آن‌ها نتیجه‌ي افزایش جمعیت بعد از جنگ جهانی دوم و رکود بزرگند و در دوران شکوفایی اقتصادی و در غیاب جنگ‌های جهانی بزرگ شدند. بیبی‌بومرها LSD را می‌شناختند و مخالف جنگ ویتنام بودند.
برخلاف والدین‌شان، بومرها مصرف‌کننده‌های قهاری بودند و می‌توانستند هر دلاری را که به دست می‌آوردند در لحظه خرج کنند.
آن‌ها اولین نسلی بودند که دو ماشین در هر پارکینگ‌شان داشتتند، مصرف‌گرایی آن‌ها تغییرات زیادی را در اقتصاد جهان به وجود آورد. این را هم باید گفت که بومرها توجه خاصی به حفاظت از محیط زیست داشتند. ریسک‌پذیری و کارآفرینی از دیگر ویژگی‌های این نسل است.

نسل X
متولدان سال‌های ۱۹۶۵ و ۱۹۷۹ به این دوره تعلق دارند.
این نسل تجربه‌های زیادی داشته است: پایان جنگ سرد، ماجرای وحشتناک چلنجر، انتخاب رونالد ریگان، سقوط دیوار برلین و …و تغییر برایشان پدیده‌ای عادی است، به همین دلیل خیلی یک جا بند نمی‌شوند، به خودشان متکی‌اند و اعتماد به نفس خوبی دارند و ارتباط خوبی با دنیای اطراف‌شان برقرار می‌کنند. اغلب دیر ازدواج کرده‌اند و زود جدا شده‌اند. می‌توان به آن‌ها نسل MTV هم لقب داد؛ نسل موزیک‌ویدیوها. برندها برایشان اهمیت زیادی دارند. این نسل را به بدبینی‌شان هم می‌شناسند و در مواجهه با هر چیزی در ذهن‌شان می‌پرسند: «این کار چه سودی برایم دارد؟»

هزاره‌ای‌ها یا نسل Y
در این نسل از متولدین سال‌های ۱۹۸۰ تا ۲۰۰۰ و شاید کمی بعد از آن حرف می‌زنیم.
هزاره‌ای‌ها در دوره‌ای بزرگ شدند و به سر کار رفتند که تقریبا در هر خانه‌ای اینترنت و کامپیوتر وجود داشت.
در سال ۲۰۰۸ بزرگ‌ترین رکود اقتصادی بعد از رکود بزرگ را تجربه کردند و ماجرای یازده سپتامبر را دیدند. آن‌ها نسلی هستند که پدر و مادرشان ازشان کمک می‌گیرند و بسیار به روزند و بدون اینترنت زندگی‌شان سخت می‌شود و شاید هم نمی‌گذرد.

نسل Z
این نسل همان‌طور که معلوم است بعد از هزاره‌ای‌ها متولد شده‌اند و سال تولدشان هنوز هم بسته نشده است.
والدین‌شان یا از بیبی‌بومرهای جوان‌تر و یا از هزاره‌ای‌های مسن‌ترند.
آن‌ها با دنیای دیجیتال متولد شده‌اند و برخی به آن‌ها شهروندان دیجیتال نیز می‌گویند. آن‌ها چندان درگیر مرز و جداسازی فرهنگی نیستند. بسیار هوشمندانه خرید می‌کنند و می‌دانند به دنبال چه چیزی می‌گردند.

*رکود بزرگ به وضعیت نامناسب اقتصادی گفته می‌شود که پیش از جنگ جهانی دوم در سراسر جهان حکم‌فرما بود.

منابع: www.fourhooks.com و www.careerplanner.com

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا