ادامه مطلب در پساکرونا به استقبال گردشگران می رویم
ترکیه
به گفته مقامات ترکیه گردشگران بریتانیایی ملزم به ارائه یک گواهی پزشکی هنگام ورود به این کشور هستند تا تائید کند که هیچ اثری از ویروس کرونا در آن ها مشاهده نشده است.
وزیر فرهنگ و گردشگری ترکیه، محمد نوری اورسی از اقدام مبتکرانه جدیدی خبر داد که هدف از انجام آن تایید و تصدیق جاذبه های توریستی عاری از ویروس کرونا در شرایطی است که تقریبا سرتاسر جهان همچنان با شیوع این ویروس دست و پنجه نرم می کنند.
برخی کشور ها کاهش موارد ابتلا به ویروس کرونا را تجربه می کنند. همین امر باعث شده است تا مقامات ارشد وزارت گردشگری برنامه هایی را برای رونق مناطق توریستی در فصل تعطیلات در دستور کار خود قرار دهند.
مقامات معتقدند که پیش از مشاهده یک روند نزولی در تعداد تلفات، شاهد موارد مرگ و میر ناشی از ابتلا به ویروس کرونا در ماه آوریل و اوایل ماه مه در ترکیه باشیم.
به باور اورسی اجرای مرحله عادی سازی در ترکیه می تواند از اوایل هقته دوم ماه مه شروع شود.
او خطاب به رسانه های محلی گفت که مسافران برای ورود به این کشور باید یک سند رسمی در دست داشته باشند که به تفصیل وضعیت سلامتی آن ها را شرح دهد. این در حالی است که در حوزه گردشگری معیار های دیگری نیز باید تعریف و معرفی شود.
سیستم صدور گواهینامه شامل سه ستون می شود که حمل و نقل، امکانات و مسافرانی را پوشش خواهد دا که از دو ستون دیگر استفاده می کنند.
وی توضیح داد که بازدید کنندگان و مسافران خارجی نیز باید گواهی مصونیت در برابر بیماری در دست داشته باشند.
اورسی گفت: این احتمالا یک نمونه موفق از دنیایی به شمار خواهد رفت که ما آن را توسعه داده ایم. هدف از وارد کردن تدریجی همه سازمان های مردم نهاد (NGO ها) به این کمیسیون، نهایی کردن سریع این سیستم صدور گواهینامه در هفته اول ماه مه است.
ایتالیا
بخش گردشگری ایتالیا حتی پیش از اعلام تدابیر مربوط به قرنطینه، قبلا گزارش داده بود که این بد ترین بحران در تاریخ معاصر کشور به شمار می رود.
دبیر گردشگری ایتالیا، لورنزا بوناکورسی در مصاحبه با آژانس خبری «AFP» گفت: «شاید یکی دو سال زمان ببرد تا ما به جایگاه قبلی خود بازگردیم اما سال ۲۰۲۰ احتمالا از دفتر محاسبات قلم خواهد خورد.
او در ادامه افزود که هنوز غیر ممکن است بگوییم ایتالیا کی از وضعیت اضطراری پزشکی بیرون خواهد آمد.
انجمن گردشگری «Confturismo» ایتالیا تخمین زد که بحران فوق منجر به از دست رفتن درآمدی ۲۵ میلیارد دلاری شود.
هنوز مشخص نیست که اقداماتی از جمله اعمال محدودیت در جابجایی، چه زمانی دیگر اجرا نخواهند شد. برخی کارشناسان علم پزشکی توصیه می کنند که قانون فاصله گذاری اجتماعی تا پایان سال رعایت شود.
به باور دبیر گردشگری ایتالیا، بوناکورسی، شاید در حال حاضر فرصتی برای دوری گزیدن از گردشگری انبوه (mass tourism، بازدید تعداد زیادی از مردم از یک مقصد تفریحی در یک زمان) و حرکت به سوی یک محیط زیست محترم تر نسبت به گذشته به وجود آمده باشد.
او باور دارد که دیگر طبق عادت شاهد صف های طولانی بیرون از تماشاخانه «کولوسئوم» نخواهید بود.
انجمن گردشگری «کورتی» نیز معتقد است که این صنعت باید تغییر کند.
به گفته مقامات این انجمن، چه کسی جرات آن را دارد که با قطار بسیار پر سرعت «فرسیا رزا» با ۸۰ مسافر یا یک ایرلاین ارزان قیمت با ۲۷۰ مسافر سفر کند؟
انگلستان
همزمان با تداوم بحران کرونا، برای مدتی محدودیت های مربوط به قرنطینه بر روی شهر های ساحلی یا جاذبه های گردشگری انگلستان اعمال نشد.
مایکل گوو، وزیر دفتر کابینه خطاب به نمایندگان پارلمان گفت: در حال حاضر و برای مدتی نامعلوم مردم نباید برای تفریح و تفرج در استراحتگاه های ساحلی محبوب انگلیس به آن جا سفر کنند.
آقای گوو همچنین به تایید این واقعیت پرداخت که اطلاع از این مساله که ویروس کرونا راحت تر از خارج در داخل شیوع می یابد، هنگام بحث و گفتگو پیرامون لغو برخی محدودیت ها «یک عامل مهم به شمار خواهد رفت.
پلیس در مقاصد گردشگری محبوب انگلستان از جمله منطقه دریاچه، ولز شمالی و نواحی Devon و Cornwall، با برپایی ایست های بازرسی، جلوی کسانی را می گیرد که از خارج قصد ورود به این مناطق را دارند.