تمام تصمیمات انسان ها بر اساس حساسات است مگر این که کامپیوتر باشید.
به همین خاطر داستان ها توانایی فروش محصول را دارند.
داسنان ها پیام را بسیار اثربخش و خاص منتقل می کنند. آمار و ارقام حقایق را بیان می کنند و داستان ها اهمیت حقایق را.
اگر می خواهید بیزنس و یا برند خود را بسازید باید مهارت داستان گویی داشته باشید یا از کسی که این مهارت را دارد کمک بگیرید.
با توجه به این مسائل مروری می کنیم بر اهمیت داستان¬گویی برای برند شما و چگونگی استفاده اثربخش از آن در بازاریابی و تبلیغات.
چرا داستان گویی برای برند شما اهمیت دارد؟ (چرا داستان برند مهم است؟)
به نظر شما کدام یک بیشتر در خاطر می ماند؟
۱. یک سری آمار و ارقام و نمودار در مورد اهمیت سرعت عمل و زمان در نجات جان انسان ها
۲. مقاله ای دردناک در مورد مردی که شاهد درد کشیدن همسرش به خاطر کندی و عدم مهارت اورژانس است؟
اگر شما هم مثل ۹۹.۹۹۹% افراد هستید داستان همان چیزی است که برای پیشرفت و برندینگ به دنبال آن هستید
این دلیلی اهمیت داستان برند است: آمار و ارقام حرف شما را تصدیق می کند ولی داستان اصل حرف است.
این توانایی داستان گویی است که شما را از رقبایتان جدا می کند. داستان شما تفاوت شما با دیگران است و باعث می شود مشتریان به شما اعتماد کنند و روی شما سرمایه گذاری کنند.
در بعضی موارد داستان گویی، نرخ تبدیل را افزایش نمی دهد بلکه کیفیت و ارزش نرخ تبدیل را بیشتر می کند. یک تابلوی نقاشی به همراه داستان نقاش آن توسط مخاطب ۱۱% بیشتر ارزشگذاری می شود. کسب و کارهای کوچک و محلی با تعریف داستان خود می توانند ارزش و قیمت خود را افزایش دهند.
کدام نوع داستان گویی تاثیرگذاری بیشتری دارد؟
باید به ۲ نکته دقت داشت: تاثیر احساسی و مرتبط بودن
یعنی داستان باید طوری تعریف شود که با مخاطب هدف ارتباط برقرار کند. هر چه افراد بیشتر با داستان ارتباط برقرار کنند بیشتر آن را به یاد خواهند آورد. داستان گویی در بازاریابی می تواند شامل افراد و اشیا باشد اما همیشه “دلیل” باید حضور داشته باشد. تنها یک سری حقایق را بازگو نکنید، چیزی برای سرمایه گذاری به مردم بدهید.
جزییات در مقابل کلی گویی
وقتی به دنبال داستانی برای ارتباط برقرار کردن با مخاطب هستیم بیشتر صاحبان کسب و کار به سراغ مواردی می روند که مخاطب بیشتری را در بر بگیرد و این باعث می شود بسیاری از جزییات را نادیده بگیرند. در حالی که مخاطب با جزییات ارتباط احساسی برقرار می کند.
یک نویسنده ماهر می داند که هر چه یک داستان دقیق تر، با جزییات بیشتر و شخصی سازی شده تر باشد از طرف گروه گسترده تری دیده می¬شود. شاید به نظر غیرعادی بیاید اما کاملاً با عقل جور در میاید چون این جزییات هستند که داستان شما را واقعی و مرتبط می سازد و این گونه زنده به نظر می آید. جزییات دقیق باعث می شود مخاطب حس هم ذات پنداری بیشتری کند علی الخصوص در زمانه ای که مردم تشنه اصالت هستند.
رسانه ی مناسب
ویدیو رسانه ی فوق العاده ای برای داستان گویی به شمار می رود. از لحاظ تعداد بازدید در بالاترین سطح قرار دارد، در تمام پلتفرم ها قابلیت انتشار دارد و به راحتی امکان به اشتراک گذاری آن فراهم است. سایر رسانه ها مثل پست در شبکه های اجتماعی و بلاگ ها، خبرگزاری ها و… برای داستان گویی بسیار جذاب هستند.
این موارد می توانند به عنوان یک آگهی تبلیغاتی مورد استفاده قرار بگیرند و رابطه ای ارزشمند، با اصالت و واقعی با مخاطب ایجاد کنند.
نتیجه گیری
داستان ها، علی الخصوص داستان¬های دقیق و پر از جزییات، بهترین راه برای ایجاد رابطه ی احساسی و طولانی مدت با مخاطب هدف است.
داستان به یاد ماندی و موثر است.
تفاوتی نمی کند داستان برند خود را از طریق ویدیو، بلاگ و یا استوری تعریف کنید در هر حال داستان گویی می تواند به ساختن کسب و کار شما کمک کند.
www.disruptiveadvertising.com