وقتی از تمارضهای نیمار حرف میزنیم، قابلیتهایش را زیر سوال نمیبریم. تونی بوزان، نویسندهی معروف کتابهای خلاقیت و راهکارهای زندگی بهتر، در کتابش قدرت هوش خلاق میگوید: کسی که برای دیر تحویل دادن یک کار یا اشتباهی که کرده، دروغی مصلحتی به زبان میآورد خلاقیت زیادی دارد.» از بحث اخلاق که بگذریم و مسائل روانشناسی را که کنار بگذاریم، میبینیم همهي ما دستکم یک بار با این شرایط مواجه بودهایم و دروغی را به زبان آوردهایم، وقتی بیمار نبودهایم بیماری را بهانه و تمارض کردهایم. حال نیمار کسی است که تقیربا در هر بازی، دروغ خلاقانهای را مقابل چشم دوربینها و تماشاچیان میگذارد. روی زمین میافتد، غلت میزند و وقت تلف میکند.
منتها در این روزگار، او لازم نیست تا انتشار روزنامههای صبح فردای بازی انتظار بکشد تا خبر شیرینکاریهایش منتشر شود؛ حرکاتی که گاه، انتقاد ورزشینویسان (مثلا بخش ورزشی USA Today) را موجب میشود. خبرنگاران آنلاین (مردم) و خبرگزاریهای بیرحم (شبکههای اجتماعی) در همان لحظه تمارضهای او را شکار میکنند و خلاقترها در همان لحظه دست به کار تولید مطالب دیگر یا همان حواشی میشوند و از حاشیههای نیمار، حاشیههای جدیدی میسازند تا خودشان هم توی چشم باشند.
حالا کافی است هشتگ #Neymarchalleng را در توییتر و اینستاگرام جستوجو کنید تا ویدیوهای مختلفی را که مردم ساختهاند و مکالماتشات را ببینید.
در این مطلب سعی میکنیم چند مورد از این ویدیوها و متنهای بیشمار را با هم ببینیم.
سخنان امباپه در تحسین نیمار و اینکه دلش میخواهد از او تقلید کند و یاد بگیرد، هم در ناینگگ دستمایهی شوخی قرار گرفته. «من هر روز از نیمار چیز تازهای یاد میگیرم. سعی میکنم هر چه را انجام میدهد، با دقت ببینم تا سریعتر بتوانم یاد بگیرم.»
چطور این کار رو میکنی؟
نیمار: کاری نداره، انقدر غلت میزنی رو زمین که دیده بشی.
تبلیغاتچیها هم از این فرصت استفاده کردهاند و رستوران زنجیرهای KFC و آژانس اوگیلوی کیپ تاون هم آگهیای بر این اساس ساختهاند.
طرفداران نیمار، امروز بیش از آنکه به تکنیکهای بازیکن مورد علاقهشان، فکر کنند، تمارضهایش را به خاطر میآورند و او انگار راضی است؛ دستکم حالا راضی است.