نشست خبری تبیین اهداف هشتمین کنفرانس ملی و جایزه مدیریت منابع انسانی با حضور طاهر روشن دل رئیس دانشکدگان مدیریت دانشگاه تهران، آرین قلی پور رئیس دانشکده مدیریت دولتی و علوم سازمانی برگزارشد.
روشن دل رییس دانشکدگان مدیریت دانشگاه تهران در این نشست با تاکید براین که یکی از رویدادهای مهم در این سالها کنفرانس ملی و جایزهی مدیریت منابع انسانی است، گفت: امروزجنگی درخصوص جذب استعدادها، نیروی انسانی متخصص وجود دارد و کشورها برای حفظ نیروی انسانی تلاش می کنند،اما فرار مغزها و استعدادها از کشور، به دلیل نبود تلاش کافی برای نگهداشت و جذب سرمایه انسانی است.
وی افزود: امسال هشتمین دوره کنفرانس ملی مدیریت نیروی انسانی برگزار میشود و این کنفرانس هر سال پربار تر برگزار شده، به خصوص در سال های اخیر که با اهدای جایزه مدل ۳۴ هزار همراه شده است.
این رویداد ظرفیت خوبی برای همفکری در مسائل نیروی انسانی سازمانهای کشور ایجاد کرده است، همچنین رفع مسائل و مشکلات نیروی انسانی در این کنفرانس بررسی میشود.
در ادامه دکتر طاهرروشندل رییس کنفرانس و ریاست دانشکده مدیریت دانشگاه تهران ضمن تاکید بر حفظ و نگهداشت سرمایه نیروی انسانی تصریح کرد: خوشحالیم که درحوزه ی منایع انسانی ارتباط ارگانیک بین دانشگاه و صنعت بر قرارکردیم .در حال حاضر سازمانها در خصوص منابع انسانی با چالش ها و مشکلاتی مواجه هستند که در پنل های تخصصی کنفرانس موردبررسی و تبادل نظر قرار می گیرد.
در حال حاضر در کشور با بحران مهاجرت منابع انسانی و نگه داشت آنها با توجه به شرایط جامعه و مناسبات بین المللی و سیاسی مواجه هستیم و بسیاری از نیروی انسانی متخصص و کارآمد که سالها روی آنها سرمایه گذاری شده جذب کشورهای همسایه نظیر، عمان و عمارات می شوند که مهارجرت متخصصان ضربه بزرگی برای بخش منابع انسانی کشور محسوب می شود .
وی تصریح کرد متاسفانه به دلیل فضای یاس و نا امیدی که بین نیروی متخصص ایجاد شده و ما درتلاش هستیم این شرایط را با ایجاد امید اصلاح کنیم که دانشگاه خیلی خوب توانسته در خصوص تربیت نیروی متخصص و جایگزینی متخصصان و نیروی کارآمد در سازمان ها دراین زمینه نقش داشته باشد.
روشن دل با بیان اینکه بسیاری از تصمیمهای ناکارآمدی که در کشور گرفته می شود، ناشی از بحران در مدیریت و عدم جایگزین پروری است. عنوان کرد: در فرآیند مدیریت انسانی بحث انتخاب و کارمند و مدیر بحث بسیار مهم و تعیین کننده ای است و در کنفرانس به این موضوعات توجه شده است.
وی با اشاره به اینکه درکشور تنوع زیاد دانشگاه وجود دارد، گفت: با وجود دانشگاه های پیام نور، علمی و کاربردی ، آزاد ما با چندین نفر فارغ التحصیلانی روبرو هستیم که جذب بازار کار نشدند و باعث سر خوردگی افراد شده است.
روشندل همچنین در مورد انتصاب و اثرات کار مدیران ناشایست در سازمانها گفت: جانشینپروری، جایگزینی نادرست و بسیاری از مواردی که در سطح مدیران انجام میشود، در حوزه منابع انسانی بحران به وجود میآورد. در حال حاضر ارتباط بین دانشگاه و صنعت هم قطع شده است و تلاش دپارتمان مدیریت منابع انسانی، برقراری این پیوند است تا امید دوباره به کشور بازگردد.
همچنین برقراری پیوند دانشگاه با صنعت، منجر به فعال شدن دانشگاه و احیای پروژههای استادان میشود. احیای پروژههای استادها درگیر شدن دانشجویان در پروژههای صنعتی را در پی دارد و بار دیگر پیوند دانشگاه و صنعت تقویت میشود. تقویت این پیوند امید را در دلسرمایههای انسانی حفظ میکند
در ادامه این نشست آرین قلی پور رییس دانشکده مدیریت دولتی و علوم سازمانی و دبیر کنفرانس بیان کرد: ۸۶ ارزیاب در جایزه مدل ۳۴ هزار از صنایع و شرکت های مختلف حضور دارند و سعی کردیم که سو گیری ها را حذف کنیم، در این هفت دوره ای برگزار کردیم، حواشی در ارزیابی و اهدای جایزه نداشتیم.
وی درحوزه ی هوش مصنوعی گفت : در این بخش تهدید و هم فرصت وجود دارد و نظریه ی اینکه هوش مصنوعی آنقدر پیشرفت می کند که بر انسان چیره می شود، ما به این دید اعتقاد نداریم ، همچین دیدگاه دیگری وجود دارد که در کنار پیشرفت فناوری فرصت های اشتغال زایی افزایش می یابد و در این راستا پنل هوش مصنوعی و نیروی انسانی در این کنفرانس داریم و در این پنل در خصوص کاهش تهدید ها و افزایش فرصت ها بحث خواهیم کرد.
رییس دانشکده مدیریت دولتی و علوم سازمانی گفت: ۲۰۰ شرکت در طول سال در جایزه ارزیابی میشوند که تعدادی از آنها در کنفرانس شرکت میکنند و پیشرفت های خود را ارائه میدهند. امسال مدیرعامل برترسازمانها نیز بر این اساس ارزیابی و اعلام خواهد شد و در کنار کنفرانس ۱۲ رویداد ازجمله “طرح پارسا” برای پایان نامه های برتر برگزارمی شود، در این دوره محیط کار خوب و بهترین محیط کار برای مادران را در نظر گرفته ایم. در اختتامیه هم از پیشکسوتان حوزه مدیریت تقدیر می کنیم.
آرین قلیپور، استاد دانشگاه مدیریت تهران و به عنوان دبیر کنفرانس، در ادامه بحث های مطرح شده در نشست خبری تصریح کرد: بسیاری از جوایزی که در کشور داده میشود، تنها به جهت پر کردن رزومه کاری شرکتها ثبت میشود و جایزه بر اساس لیاقت و کارآمدی داده نمیشود. اما در رابطه با جایزه مدل ۳۴ هزار که مربوط کنفرانس ملی منابع انسانی است، هیچ از یک شرکتها قادر نبودند که بیش از ۲۴ هزار امتیاز کسب کنند و تمام تلاش بر این است که در این کنفرانس، بر خلاف جوایز دیگر، جوایز نمایشی داده نشود و استادان دانشگاه بر عملکرد شرکتها و بنگاهها رسیدگی کنند.
قلیپور در مورد وجود سرمایههای انسانی در کشور بیان کرد: متاسفانه فکر مهاجرت در مردم بسیار است و این نشان از آن دارد که سرمایههای انسانی کشور از دست میروند. دلیل این موضوع آن است که مدیران، کارنامه خوب مدیریتی در کشور نداشتند و ناترازی مدیریتی در کشور وجود دارد. این نارساییها، باعث ناامیدی افراد شده است و امید است که با گشایش روابط بینالملل، آینده کشور با وجود مدیران شایسته رقم بخورد و امید در دل دانشجویان بار دیگر زنده شود
.وی در ادامه تاکید کرد: درهشتمین کنفرانس مدیریت منابع انسانی تلاش میشود که شرایط منابع انسانی بنگاهها و سازمانها به درستی بررسی شود. برخی بنگاهها بین نیروهای رسمی و قراردادی تفاوت قائل میشوند، در صورتی که در سمتهای مختلف کار مشابه انجام میشود.
وی در ادامه تصریح کرد پنج تا شش درصد از بنگاههای بررسیشده بر مبنای مدل ۳۴ هزار امتیاز، دولتی هستند و عمدتا بنگاههایی که امتیاز بالاتری کسب میکنند، بنگاههای خصوصی هستند. در کل میتوان گفت این مدل به بررسی نحوه مدیریت منابع انسانی، ماندگاری کارکنان، درصد تعلق سازمانی، تعادل در سازمان، شایستهپروری و … میپردازد تا بنگاهها به طور دقیق بررسی شوند.
لازم به ذکر است هشتمین کنفرانس ملی مدیریت و منابع انسانی ۲و ۳ بهمن ماه ۱۴۰۳ در محل دانشکدگان مدیریت تهران برگزارمیشود.