مصاحبه

تحولات اکوسیستم استارتاپی در زمان کرونا

شیوع ویروس کرونا تحول عظیمی را در اکوسیستم استارتاپی کشور ایجاد کرد. برخی از استارتاپ‌ها رشد و برخی دیگر با کاهش درخواست مواجه شدند.

شایان شلیله کارشناس و دبیر انجمن صنفی کسب وکارهای اینترنتی درباره شرایط حال حاضر اکوسیستم استارتاپی کشور گفت: امسال نیز چالش تیم‌های فنی کماکان دیده می‌شود. این چالش در برخی از شرکتها با اجرای فرآیند دورکاری بیشتر و در برخی از شرکتها کمتر شده است. البته در حال حاضر نمی‌توان در این مورد قضاوت کرد، چون اکثر شرکتها در این مدت محصولات جدیدی را تولید نکردند. باید نشست و دید اگر موضوع دورکاری دراز مدت شود، شرکتها چگونه آن را با توجه به شرایط اداره خواهند کرد. فرهنگ دورکاری در ایران با مابقی کشورها متفاوت است.

در این مدت یکسری از کسب وکارها مانند فروشگاه‌های اینترنتی، خدمات در منزل، پزشکی و… رشد خوبی داشتند. اما در این میان کسب وکارهایی که زنجیره تامین آنها وابسته به اصناف و سرویس‌های حمل و نقل است، دچار مشکل شده‌اند. کسب وکارهای مانند اسنپ و تپسی نیز با کاهش درخواست مواجه شده‌اند. به هرحال اکثر افرادی که در طی روز از تاکسی‌های اینترنتی استفاده می‌کردند، در قرنطینه خانگی به سر می‌برند. طبق پیش بینی‌های صورت گرفته به نظر شرایط به گونه‌ای است که یکسری از کسب وکارها از بین رفته و یکسری کسب وکارهای جدید متولد خواهند شد. البته ایده‌ی قابل توجه‌ای در حوزه تکنولوژی سخت افزاری توسط استارتاپ‌ها تا به امروز مشاهده نشده است. البته اگر زمان قرنطینه طولانی‌تر شود، امکان تولد چنین کسب وکارهایی وجود دارد.

شلیله در ادامه افزود: شرایط به گونه‌ای رقم خورده که اگر شرکتی بخواهد در بازار باقی بماند، باید نوآوری داشته باشد. نوآوری بسیار مهم است، حتی برای شرکتهایی که این روزها با افزایش فروش مواجه شده‌اند. چون امکان دارد، فروشگاه‌های اینترنتی در دراز مدت توانایی تامین محصولات را جهت عرضه نداشته باشند. چنین شرکتهایی یا باید به طور جدی سرمایه‌گذاری کنند، یا به سمت اجرای کارهای خلاقانه و نوآورانه جهت کنترل فروش و عرضه کالا گرایش پیدا کنند. در این میان اپلیکیشن‌هایی مانند فیلیمو، تماشا، نماشا و.. رشد قابل توجه‌ای داشته‌اند. به هرحال افراد خانه نشین بخشی از زمان خود را با چنین اپلیکیشن‌های پر می‌کنند. نکته عجیبی که در این مدت با آن مواجه شدم، افت دانلود بازی‌ها بود. به نظر می‌رسید، افراد در این شرایط گرایش بیشتری به سمت دانلود بازی‌ها داشته باشند. البته قضاوت درباره رفتار کاربران شاید زود باشد و باید کمی بابت نظردهی صبر کرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا